KKO 1996:83 Kiinteistön kauppa – Kauppahinta

Kiinteistön myyjät olivat ilmoittaneet myyvänsä talviasuttavan merenrantahuvilan vapaa-ajan asunnoksi. Ostajat puolestaan olivat ostaneet kiinteistön ympärivuotiseksi asunnokseen. Jo ennen kaupan tekemistä suoritetussa kiinteistön tarkastuksessa oli ollut todettavissa, ettei rakentamistaso vastannut ympärivuotisen asumisen vaatimuksia. Esimerkiksi rakennuksen lämmitysjärjestelmä on ollut riittämätön talviasumista ajatellen. Ostajien rakennuksessa myöhemmin havaitsemat, alempien oikeuksien ratkaisuissa selostetut viat ja puutteet ovat pääosin olleet sellaisia, etteivät ne ole olleet esteenä rakennuksen käytölle kesähuvilana ja lyhytaikaisesti talvisin. Kiinteistöstä maksettu kauppahinta oli ollut hintatasoon nähden korkea. Se on kuitenkin myyjien ja ostajien vapaasti sopima eikä ollut näytetty, että vastaajat olisivat erehdyttäneet ostajia kiinteistön arvosta. Kun kiinteistön arvo tällainen käyttö huomioon ottaen ei ollut alentunut, ostajien hinnanalennusvaatimus hylättiin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tutustu Myös

Kiinteistökaupan purkaminen ja sen edellytykset

Kiinteistökauppa voidaan osapuolten tahdosta purkaa sopimuksella. Tällainen sopimus on tehtävä kiinteistökaupan määrämuodossa, ja huomioida tulee se, että purkaminen voi johtaa velvollisuuteen maksaa varainsiirtovero sekä alkuperäisestä

Lue Lisää »